08 Eylül 2024
weather
25°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Genel 2024 Temmuz'da Emekli Maaşı Zammı İçin Beklenen Açıklama Tarihi Netleşti: En Düşük Emekli Maaşına Yeni Zammın Miktarı Ne Kadar Olacak?

2024 Temmuz'da Emekli Maaşı Zammı İçin Beklenen Açıklama Tarihi Netleşti: En Düşük Emekli Maaşına Yeni Zammın Miktarı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşı zammı heyecanla bekleniyor. SSK, Emekli Sandığı, Bağkur emeklileri en düşük maaş zammını merak ediyor. TÜİK'in açıklayacağı Haziran enflasyonuyla hesaplamalar güncellenecek. Yıl sonu beklenti anketleri de önemli. Temmuz 2024 emekli zammı ne kadar olacak?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 Temmuz'da Emekli Maaşı Zammı İçin Beklenen Açıklama Tarihi Netleşti: En Düşük Emekli Maaşına Yeni Zammın Miktarı Ne Kadar Olacak?

Emekli Maaş Zammı İçin Haziran Enflasyon Oranı Bekleniyor

Mayıs enflasyon verileri ile birlikte Temmuz zammı için hesaplar netleşiyor. Şimdi gözler, emekli ve memur maaşlarının zam oranının Haziran enflasyon oranında olacak.

SSK ve Bağkur En Düşük Emekli Maaş Zammı Belli Oldu

TÜİK, mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre %3.37, bir önceki yılın aralık ayına göre %22.72 ve bir önceki yılın aynı ayına göre ise %75.45 olarak gerçekleşti. On iki aylık ortalamalara göre ise %62.51 olarak gerçekleşti.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz'da Ne Kadar Olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Ocak'tan Mayıs'a kadar olan 5 aylık dönemde enflasyon farkı %22.72 olarak belirlendi. Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına %25.86 oranında zam yapılması bekleniyor.

Temmuz Ayında Maaş Zammı Ne Olacak?

Haziran ayında enflasyon %2.56 olarak tahmin ediliyor. Bu durumda temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına %25.86 oranında zam yapılacak.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Şok Gelebilir

Hükümet, temmuz ayında toplu sözleşmeden kaynaklı zam alan memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine aynı oranda zam yapılacağını açıkladı. Ancak refah payı konusunda net bir açıklama yapılmadı.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak %25'lik artışı en düşük emekli maaşlarına da yansıtacak. Bu sayede 10 bin TL alan 3 milyon 601 bin 551 emekli, temmuz ayından sonra 12 bin 500 TL alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avrupa Futbol Şampiyonası 2024 Son 16 Maç Takvimi Belli Oldu: Heyecan Dorukta!

Avrupa Futbol Şampiyonası 2024 Son 16 Maç Takvimi Belli Oldu: Heyecan Dorukta!