19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Genel Bayramda Yüksek Hızlı Trenlere Ek Seferler Düzenleniyor: 9 Bin 660 Kişilik Artırılmış Kapasite Sağlanacak

Bayramda Yüksek Hızlı Trenlere Ek Seferler Düzenleniyor: 9 Bin 660 Kişilik Artırılmış Kapasite Sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda artan yolcu talebini karşılamak amacıyla trenlerde ek tedbirler alındığını duyurdu. Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ek YHT setlerinin sefere konulacağını belirten Bakan, toplam 9.660 kişilik ek kapasite sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, Marmaray, Başkentray, metro hatları bayram süresince ücretsiz olacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bayramda Yüksek Hızlı Trenlere Ek Seferler Düzenleniyor: 9 Bin 660 Kişilik Artırılmış Kapasite Sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Yolculara Bayram Müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla yüksek hızlı, ana hat, bölgesel ve şehir içi trenlerde alınan önlemleri açıkladı. 14-15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ek YHT setlerinin sefere konulacağını belirtti, böylece toplamda 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağlanacağını duyurdu.

Demiryolu Taşımacılığında Alınan Önlemler

Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerde ek seferler düzenleneceğini, ayrıca vagon ilavesi yapılarak yolcu kapasitesinin artırılacağını açıkladı.

Yüksek Hızlı Trenlerde Ek Kapasite Artışı

Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT setlerinin sefere konulacağını belirterek toplam 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Ayrıca, ana hat ve bölgesel trenlerde pulman ve yataklı vagonlarla 280 vagon ilavesi yapılarak 15 bin 800 kişilik ek kapasite artışı sağlanacağını duyurdu.

Yüksek Hızlı Trenlerin Popülerliği

Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerin özellikle bayram tatillerinde şehirler arasında günü birlik seyahatlerle turizme canlılık getirdiğini belirterek, bu trenlerin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlere olan talebin arttığını vurguladı.

Ücretsiz Hizmet Verilecek Hatlar

Bakan Uraloğlu, Marmaray, Başkentray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarında bayram süresince ücretsiz hizmet verileceğini ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Bu hatlarda toplamda 700 bin yolcuya hizmet verileceğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rachid Ghezzal, Siyah-Beyazlı formadan ayrıldı!

Rachid Ghezzal, Siyah-Beyazlı formadan ayrıldı!