18 Ekim 2024
weather
15°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Genel Fransa Cumhurbaşkanı Macron, erken seçim kararı öncesinde 'iç savaş' tehlikesine dikkat çekti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, erken seçim kararı öncesinde 'iç savaş' tehlikesine dikkat çekti.

Fransa'da 30 Haziran'da gerçekleşecek erken seçim öncesi Cumhurbaşkanı Macron, aşırı sağ ve sol partilerin manifestolarının ülkeyi iç savaşa götürebileceğini belirtti. Macron, siyasi çatışmalara dikkat çekerken, seçim sürecindeki hassasiyeti vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, erken seçim kararı öncesinde 'iç savaş' tehlikesine dikkat çekti.

Macron, Seçim Öncesi Ülkeyi Bekleyen Riskleri Değerlendirdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 30 Haziran Pazar günü ülkede yapılacak olan erken seçim öncesi, aşırı sağ parti Ulusal Birlik (RN) ya da aşırı sol koalisyonu Yeni Halk Cephesi'nin seçimi kazanmasının 'iç savaş' riski taşıdığını ifade etti.

Macron'un Uyarıları

Pazartesi günü 'Generation Do It Yourself' (Kendin Yap Jenerasyonu) isimli podcast programına konuk olan Macron, rakiplerinin seçim vaatlerini değerlendirdi. Macron, aşırı sağın ve aşırı solun sundukları çözümlerin 'çatışmayı' artırabileceğini dile getirdi.

Toplumu Bölebilecek Çözüm Önerileri

Anketlerde birinci sırada çıkan aşırı sağcı Ulusal Birlik'in göç sorunlarıyla ilgili çözüm vaatlerinin 'toplumu bölmek' üzerine kurulu olduğunu belirten Macron, ülkenin iç savaşa sürüklenebileceği uyarısında bulundu. Aşırı sağın sunduğu çözümlerin insanları kategorize ettiğini ve buna dayalı olarak bölünmeye yol açabileceğini vurguladı.

Aşırı Solun Durumu

Macron, Yeni Halk Cephesi koalisyonunun bir parçası olan aşırı sol parti Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) için de 'toplumu bölünmeye ittikleri' yorumunu yaparak, insanları sadece dini ya da toplulukları açısından sınıflandırdıklarını belirtti. Bu durumun ulusal toplumdan dışlanmaya neden olabileceğine işaret etti.

Seçimler ve Anket Sonuçları

Macron, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde başarısız olmalarının ardından Meclis'i feshederek erken seçim kararı aldı. Son anketlere göre, sağ parti Ulusal Birlik birinci sırada yer alırken, sol parti Boyun Eğmeyen Fransa ve Macron'un partisi Rönesans takip ediyor.

Parti Liderlerinden Yanıtlar

Ulusal Birlik Başkanı Jordan Bardella, Macron'un iç savaş uyarısına tepki göstererek, böyle bir ifadenin kullanılmaması gerektiğini savundu. LFI lideri Jean-Luc Melenchon ise Macron'un yorumlarını eleştirdi ve iç huzursuzluğun sorumlusunun Macron'un politikaları olduğunu söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji'den beklenmedik uyarı: 5 şehir için sıcaklıklar düşecek!

Meteoroloji'den beklenmedik uyarı: 5 şehir için sıcaklıklar düşecek!