08 Eylül 2024
weather
25°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Genel İstanbul Havalimanı, Yolcu Sayısında Zirvede!

İstanbul Havalimanı, Yolcu Sayısında Zirvede!

İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en yoğun havalimanı olma özelliğini günlük bin 520 uçuş ortalamasıyla taşıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Eurocontrol verilerine göre Türk hava sahasının uçuş başına 0.5 dakikadan az gecikme süresiyle Avrupa'nın en verimli hava sahaları arasında olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Havalimanı, Yolcu Sayısında Zirvede!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Eurocontrol Raporu'nu Değerlendirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (Eurocontrol) Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'nu inceledi.

Türkiye, Avrupa'da Yoğun Trafik Hacmine Sahip

Bakan Uraloğlu, 17-23 Haziran dönemi hava trafik istatistiklerine göre, Türkiye'nin günlük 3 bin 894 uçuş ortalamasıyla Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6. sırada yer aldığını belirtti. Aynı zamanda İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama bin 520 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı olduğunu vurguladı.

Türk Hava Sahası Verimliliği

Uraloğlu, Türk hava sahasının uçuş başına 0.5 dakikadan az gecikme süresiyle Avrupa'nın en verimli hava sahaları arasında bulunduğunu açıkladı.

İstanbul Havalimanı Avrupa'da 7. Sırada

Bakan Uraloğlu, Eurocontrol Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'nda yer alan verilere göre, İstanbul Havalimanı'nın dünya genelinde 7. sırada yer aldığını belirtti. Aynı rapora göre, 17-23 Haziran tarihleri arasında İstanbul Havalimanı'ndan ortalama 768 uçuş gerçekleşti.

Antalya Havalimanı ve Artan Uçuş Sayıları

Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nın günlük ortalama 992 uçuşla 8. sırada yer aldığını ve İstanbul Havalimanı ile birlikte uçuş sayısında önemli artışlar olduğunu belirtti. 2019'a kıyasla İstanbul Havalimanı'ndaki uçuş sayısında %21, Antalya Havalimanı'ndaki ise %12'lik bir artış yaşandığını söyledi.

Verimli Hava Sahası

Türk hava sahasının uçuş başına 0.5 dakikadan az gecikme süresiyle Avrupa'nın en verimli hava sahalarından biri olduğunu vurgulayan Uraloğlu, yapılan yatırımlarla Türkiye'nin uluslararası alanda önemli bir konuma geldiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avusturya ile Türkiye arasındaki EURO 2024 Son 16 Turu maçı için tarih, saat ve yayın kanalı belli oldu mu?

Avusturya ile Türkiye arasındaki EURO 2024 Son 16 Turu maçı için tarih, saat ve yayın kanalı belli oldu mu?