20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Genel Kaza kırım nedir? Uçak kazası sonrası kaza kırıma uğrayanların durumu merak konusu

Kaza kırım nedir? Uçak kazası sonrası kaza kırıma uğrayanların durumu merak konusu

Kaza kırıma uğramak terimi, bir hava aracının kaza sonucu büyük hasar görmesi anlamına gelir. Kayseri'de düşen SF-260D tipi eğitim uçağı da kaza kırıma uğradı. Bu terim, havacılık kazalarında sıklıkla kullanılmaktadır.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaza kırım nedir? Uçak kazası sonrası kaza kırıma uğrayanların durumu merak konusu

Kaza Kırıma Uğramak Terimi Ne Anlama Geliyor?

Helikopter ve uçak kazalarında sıklıkla kullanılan "kaza kırıma uğramak" terimi, aracın onarılamayacak şekilde hasar görmesi anlamına gelmektedir. Bu terim, Kayseri'de düşen SF-260D tipi eğitim uçağı için kullanıldı ve bu kavram tekrar gündeme geldi.

Kaza Kırıma Uğramak Nedir, Ne Demek?

Kaza kırım raporu, genellikle uçak ve helikopter kazalarını ilgilendiren bir rapordur ve hasarın detaylı bir şekilde belgelendiği rapordur.

Kazaları İnceleyen Ekip ve Raporlar

Kazaların nasıl geliştiğini, nedenini ve ortaya çıkan hasarı inceleyen ekip, kaza öncesi dönemde meydana gelen düzensizlikleri ve anomalileri raporlarla belgeleyerek kazanın sebebini açıklarlar.

Kaza Kırıma Uğramak Ne Demek?

Bir helikopterin veya uçağın, tekrar onarılabilir seviyede hasar görmesi durumunda, kaza kırıma uğramış olarak adlandırılır. Eğer bu tür bir olayda can kaybı yaşanmazsa, durum "kırım" olarak nitelendirilir.

Kaza ve Kırım Arasındaki Fark

Can kaybının olması durumunda, yaşanan olay "kaza" olarak adlandırılırken, can kaybı olmadan sadece aracın hasar görmesi durumunda ise durum "kırım" olarak tanımlanır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araç satışlarında kampanya furyası başladı!

Araç satışlarında kampanya furyası başladı!