19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Genel Kütahya'da Kontrol Altına Alınan Orman Yangınında 2 Hektarlık Alan Zarar Gördü.

Kütahya'da Kontrol Altına Alınan Orman Yangınında 2 Hektarlık Alan Zarar Gördü.

Kütahya'da çıkan orman yangını, hava ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Vali Musa Işın, yangında yaklaşık 2 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kütahya'da Kontrol Altına Alınan Orman Yangınında 2 Hektarlık Alan Zarar Gördü.

Kütahya'da Kontrol Altına Alınan Orman Yangını

Kütahya'da meydana gelen orman yangını, hızla yayılmadan havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Vali Musa Işın'dan Açıklama

Kütahya Valisi Musa Işın, yangında 2 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirtti. Yangının Çifteoluklar ile Akçamescit köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkmasıyla ilgili henüz net bir neden bulunamadı.

Yangına Müdahale Başladı

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangın ihbarının ardından bölgeye sevk edilerek söndürme çalışmalarına başladı. Araziye arazözler ve yangın söndürme helikopteriyle müdahale edildi.

Vali Işın'dan Teşekkür

Vali Işın, olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı ve söndürme çalışmalarına destek veren kurumları ziyaret etti. Işın, "Orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı, yaklaşık 2 hektarlık alan zarar gördü. Ekiplerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde konuştu.

Yangınla Mücadelede Teyakkuz Halindeyiz

Vali Işın, son günlerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yangın riskinin yükseldiğini vurgulayarak, tüm kurumların yangınlara karşı tetikte olduğunu belirtti. Yaz sezonunun en az hasarla atlatılması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Euro 2024'te Mourinho'nun zirve adayları belli oldu

Euro 2024'te Mourinho'nun zirve adayları belli oldu