16 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Genel Marmara Denizi'nde Tehlikeli Balık! Zehirli Trakonya Balığı Amatör Balıkçıyı Hastenelik Etti.

Marmara Denizi'nde Tehlikeli Balık! Zehirli Trakonya Balığı Amatör Balıkçıyı Hastenelik Etti.

Yalova'da balık tutarken zehirli trakonya balığına temas eden Burak Ulusoy, hastaneye kaldırıldı. Uyarıda bulunan Ulusoy, yaşadıklarını anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmara Denizi'nde Tehlikeli Balık! Zehirli Trakonya Balığı Amatör Balıkçıyı Hastenelik Etti.

Yalova'da Balık Dikeninin Ardından Hastaneye Kaldırılan Balıkçı

Yalova'da Dereağzı mevkisinden arkadaşlarıyla birlikte tekneyle Marmara Denizi'ne açılan 31 yaşındaki Burak Ulusoy, oltasına takılan trakonya balığının dikeni parmağına batması sonucu fenalaştı. Parmağındaki dikenin etkisiyle vücudunun sol tarafında uyuşma hisseden Ulusoy, arkadaşları tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Hastanede yapılan müdahaleler sonucunda kendine gelen Ulusoy, taburcu edildi.

Deneyimli Balıkçının İlk Kez Karşılaştığı Bir Durum

Burak Ulusoy, yıllardır denizde yüzdüğünü ve balık tuttuğunu ancak bu olayın kendisi için bir ilk olduğunu belirtti. Trakonya balığını daha önce hiç görmediğini söyleyen Ulusoy, balığın zehirli olabileceğinden şüphelendiğini ifade etti. Balığın kendisine dokunmadan, teknenin içine düşmesi sonucu parmağını soktuğunu ve büyük bir acı yaşadığını dile getirdi.

Tedbir Alınması Gereken Balık Türü

Balığın ilk görüşte mezgit zannettiğini söyleyen Ulusoy, trakonya balığının zehirli iğnelerinin sinirlere etki ederek sakat bırakabileceğini hatta öldürebileceğini vurguladı. Toplumda bu balık türünün potansiyel tehlikeleri hakkında yeterince bilgi olmadığını belirten Ulusoy, denizcilerin ve amatör balıkçıların bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Amonyak Kullanımı Önemli

Ulusoy, denizden çıkar çıkmaz amonyak kullanılması gerektiğini vurgulayarak, acil müdahalenin önemine dikkat çekti. Kendisinin başına gelen olaydan sonra denizcilik camiasından aldığı bilgilerle daha bilinçli hareket ettiğini belirten Ulusoy, hastaneye gittiğinde sağlık çalışanlarının da duruma şaşırdığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti'den Bakan Şimşek ve CHP'li Karatepe'nin Görüşmesi Hakkında Resmi Açıklama Geldi

AK Parti'den Bakan Şimşek ve CHP'li Karatepe'nin Görüşmesi Hakkında Resmi Açıklama Geldi