19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Genel Temmuz Ayında Sonlanacak Olan %25 Kira Sınırı Düzenlemesi Sonrası Kiralama Süreci Nasıl İşleyecek?

Temmuz Ayında Sonlanacak Olan %25 Kira Sınırı Düzenlemesi Sonrası Kiralama Süreci Nasıl İşleyecek?

Milyonlarca ev sahibi Temmuz ayını bekliyor. 2022'de getirilen yüzde 25 zam sınırı uygulamasının devam edip etmeyeceği belirsiz. Resmi bir açıklama olmamakla birlikte, uygulamanın Temmuz'da kalkabileceği düşünülüyor. Yüzde 25 sınırının kalkması durumunda kiracılar için ne gibi değişiklikler olacak? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Temmuz Ayında Sonlanacak Olan %25 Kira Sınırı Düzenlemesi Sonrası Kiralama Süreci Nasıl İşleyecek?

Temmuz Ayında Konut Kiralarında Zam Sınırı Kalkabilir

Temmuz ayına günler kala ev sahibi ve kiracılar, konutta yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceği konusunda belirsizlik yaşıyor. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen, sınırın kaldırılacağı beklentisi kiracıları zam konusunda endişelendiriyor.

Bakan Şimşek'ten Açıklama: Yüzde 25 Zam Sınırı Muhtemelen Kalkacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir programda konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, sınırın devam etmesi için bir sebep görmediğini belirterek, genellikle kalkacağını düşündüğünü ifade etti.

Kira Zammı Nasıl Belirlenecek?

Bakan Şimşek'in açıklamalarının ardından İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, Temmuz ayında kalkması beklenen yüzde 25 zam sınırı hakkında bilgi verdi. Akdoğan'a göre, sınır kalkarsa yalnızca Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında zam yapılabilecek ve bu zam, kira dönemi sonunda gerçekleşecek.

Ev Sahiplerinin Zam Oranını Belirleme Yetkisi

Ev sahiplerinin, TÜFE oranını yetersiz bulmaları durumunda kendi istedikleri oranda zam yapma hakkı olmadığını belirten Akdoğan, yasal süreçlerin net olduğunu vurguladı. Kiracılar TÜFE oranında zam yaptıklarında ev sahipleri, haksız bir şekilde tahliye talebinde bulunamayacaklar.

TÜİK Nisan Ayı Enflasyon Oranlarını Açıkladı

TÜİK, nisan ayı enflasyon verilerini paylaştı. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,18 arttı. Ayrıca, on iki aylık ortalamalara göre enflasyon yüzde 59,64 seviyesinde gerçekleşti.

İş Yeri Kiralarında Zam Oranı Belli Oldu

TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerine göre, iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 59,64 olarak belirlendi. Bu oran, önceki aylara göre artış göstererek iş yerlerindeki kira artışlarını etkileyecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti, Türkiye'nin farklı bölgelerinden insanları bir araya getirecek olan Türkiye Buluşmaları etkinliklerine başlıyor.

AK Parti, Türkiye'nin farklı bölgelerinden insanları bir araya getirecek olan Türkiye Buluşmaları etkinliklerine başlıyor.