20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Genel Yeni eğitim müfredatında kademeli geçiş modeli: İntegral dersinin kaldırılma sebepleri neler?

Yeni eğitim müfredatında kademeli geçiş modeli: İntegral dersinin kaldırılma sebepleri neler?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan yeni müfredat, 4 yıl içinde kademeli olarak tüm sınıflara geçecek. Yenilikler ve güncellemeler sürekli olacak. Tartışmalı konu olan integralin kaldırılması ise 12. sınıfın ikinci döneminden itibaren gerçekleşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni eğitim müfredatında kademeli geçiş modeli: İntegral dersinin kaldırılma sebepleri neler?

Yeni Müfredat Uygulaması Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat nihayet onaylandı. Talim ve Terbiye Kurulu, yeni müfredatın kademeli olarak 4 yıl içinde tüm sınıflara yayılacağını duyurdu ve süreç boyunca güncellemelerin devam edeceğini belirtti.

Müfredattan İntegral Kaldırıldı

Özellikle tartışma yaratan konulardan biri olan integralin müfredattan çıkarılmasının sebebi, 12. sınıfın ikinci döneminden itibaren başka bir konuyu öncüllemediği içindi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda bu karar alındı ve yeni müfredatta integral yer almayacak.

Müfredatta Değişiklikler Yapıldı

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, yeni müfredatın uluslararası raporlar ve küresel ölçekteki değerlendirme çalışmaları doğrultusunda şekillendiğini belirtti. Müfredatın sadeleştirilmesi ve beceri odaklı bir yaklaşım benimsendi.

67 Bin 284 Görüş Alındı

Yeni müfredatın hazırlanması sürecinde 67 bin 284 görüşün alındığını belirten Başkan Demirli, akademisyenlerden, öğretmenlerden, velilerden ve diğer paydaşlardan gelen geri bildirimlerin dikkate alındığını ifade etti.

Yabancı Dil Çalışmaları Devam Ediyor

Yeni müfredatta henüz yabancı dile yönelik çalışmaların bulunmadığını ancak ilgili genel müdürlüklerin konuyla ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirten Demirli, bu konuda önümüzdeki dönemde çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Kademeli Geçiş Süreci

Demirli, yeni müfredatın kademeli olarak uygulanacağını ve bu sürecin 4 yıl alacağını açıkladı. Öğrencilerin becerilerine uygun olarak tasarlanan yeni müfredatın, eğitim sistemine adaptasyonunu kolaylaştıracağını belirtti.

İntegral Konusu

İntegral konusunun müfredattan çıkarılmasına ilişkin eleştirilere yanıt veren Demirli, bu kararın öğrencilerin gelecekteki eğitimleri göz önünde bulundurularak alındığını ve konunun lisans seviyesinde daha detaylı işleneceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahçelievler'de bir binanın balkonu çöktü: Binada tehlike, Tahliye Edildi!

Bahçelievler'de bir binanın balkonu çöktü: Binada tehlike, Tahliye Edildi!