19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Gündem Doğum Oranları Azalıyor, Sağlık Bakanlığı Çözüm Arayışında

Doğum Oranları Azalıyor, Sağlık Bakanlığı Çözüm Arayışında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluğunu ortadan kaldırmayı amaçladıklarını belirtti. Yeni çalışma modelleriyle kadınlara esneklik sağlanacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Doğum Oranları Azalıyor, Sağlık Bakanlığı Çözüm Arayışında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Doğum Oranlarının Düşüşünü Değerlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, düşen doğum oranlarıyla ilgili olarak dünyadaki örnekleri incelediklerini ve gerekli önlemleri almaya çalıştıklarını belirtti.

Doğum Oranlarına Yönelik Çalışmalar

Göktaş, Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'ye özgü olmayan doğum oranlarının düştüğünü vurgulayan Göktaş, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik çalışmaların önemine değindi.

Uluslararası Boyutta Sorun

TÜİK verilerine göre doğum oranlarının düştüğünü belirten Göktaş, bu durumun Türkiye'ye özgü olmadığını, Avrupa ve Asya'da da nüfus tedirginliği yaşandığını ifade etti. Dünyadaki örnekleri incelediklerini ve 15 Mayıs'ta açıkladıkları Aile Eylem Planı'nda doğum oranlarına özel bir bölüm ayırdıklarını belirtti.

Pilot Çalışmalar Başlıyor

Bakan Göktaş, ülke genelinde doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışmalar başlatacaklarını duyurdu. Kadınların haklarını savunduklarını ve kadınların iş hayatındaki konumlarını artırmak için uluslararası örnekleri incelediklerini söyledi.

Kadınların İstihdamı ve Aile Hayatı Dengesi

Göktaş, kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluğunu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirterek, yeni modeller geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını ve ülke kalkınmasına katkı sağlayacak adımlar atmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Haziran Ayı için Aile Destek Programı Ödemeleri Belli Oldu! Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

2024 Haziran Ayı için Aile Destek Programı Ödemeleri Belli Oldu! Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?