08 Eylül 2024
weather
25°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Gündem MEB Kılavuzu'na göre 2024 LGS Taban Puanları ve Boş Kontenjanları Açıklandı!

MEB Kılavuzu'na göre 2024 LGS Taban Puanları ve Boş Kontenjanları Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan Merkezi Sınav sonrası LGS taban puanları ve kontenjanları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin Anadolu, Fen, İmam Hatip ve Meslek liseleri tercihleri için beklediği taban puanları yakında açıklanacak. 2024 MEB kılavuzunda, boş kontenjanlar, yüzdelik dilimler ve taban puanları detaylı olarak yer alacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB Kılavuzu'na göre 2024 LGS Taban Puanları ve Boş Kontenjanları Açıklandı!

LGS Sınav Soru ve Cevapları Erişime Açıldı!

LGS'ye girecek olan öğrencilerin heyecanla beklediği sınav soruları ve cevapları, yaklaşık 1 milyon adayın katılımıyla gerçekleşen sınavın ardından erişime açıldı.

LGS Taban Puanları ve Diğer Bilgiler Ne Zaman Açıklanacak?

2024 MEB kılavuzuna göre, LGS taban puanları, boş kontenjanlar, yüzdelik dilimler ve diğer önemli bilgiler ne zaman açıklanacak merak konusu oldu.

LGS Soruları ve Cevapları 2024 Yayınlandı!

LGS sınavı 2 Haziran'da saat 12:50'de sona erdi ve sınavın bitmesinin ardından sorular ile cevap anahtarları MEB tarafından adayların erişimine açıldı. Sözel ve sayısal soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını görüntülemek için tıklayabilirsiniz.

LGS Taban Puanları 2024 Ne Zaman Açıklanacak?

LGS taban puanlarının 2024'ün ne zaman açıklanacağı merak konusu haline geldi ve öğrenciler ile aileleri tarafından büyük bir beklenti içerisinde bekleniyor.

LGS Sonuçları ve Taban Puanları

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından taban puanlarının ve kontenjanların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulması bekleniyor. Öğrencilerin tercih sürecinde bu bilgilere erişebilmesi oldukça önemli.

Yüzdelik Dilim Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

Yüzdelik dilim, bir öğrencinin sınavda aldığı puana göre tüm öğrenciler arasındaki sıralamasını gösteren bir değerdir. Bu değer, öğrencinin sıralamasının yüzde olarak kaçıncı dilimde olduğunu gösterir ve karşılaştırma imkanı sunar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın fiyatlarına yeni haftada düşüş damgası! İşte, 3 Haziran'da güncel altın fiyatları canlı alış-satış tablosu.

Altın fiyatlarına yeni haftada düşüş damgası! İşte, 3 Haziran'da güncel altın fiyatları canlı alış-satış tablosu.