19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Gündem Yükseköğretim Kurumları Sınavı (ALES) başvuruları başladı! ALES/2 için başvuru işlemleri nasıl yapılacak, başvuru ücreti ne kadar olacak ve ödemesi hangi bankaya yapılacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (ALES) başvuruları başladı! ALES/2 için başvuru işlemleri nasıl yapılacak, başvuru ücreti ne kadar olacak ve ödemesi hangi bankaya yapılacak?

2024 ALES başvurusu, 28 Temmuz'da sona erecek. Başvuru ücreti 100 TL ve Ziraat Bankası'na yatırılacak. Adaylar, ÖSYM AİS sisteminden başvurularını tamamlayarak akademik kariyer hedeflerine bir adım daha yaklaşacaklar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (ALES) başvuruları başladı! ALES/2 için başvuru işlemleri nasıl yapılacak, başvuru ücreti ne kadar olacak ve ödemesi hangi bankaya yapılacak?

ALES Başvuruları Başladı

ALES başvuruları için ÖSYM AİS ekranı üzerinden başvuru işlemleri 3 Haziran itibariyle başladı.

2024 ALES/2 Başvuru Duyurusu

2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) 28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Başvurular ise 3-12 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak.

ALES Başvuru Süreci

Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvurular 3 Haziran 2024 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak.

ALES Sınav Ücreti ve Ödeme Yöntemleri

ALES sınavı için belirlenen ücret 490 TL olup, ödemeler aşağıdaki banka şubeleri, ATM'ler ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecektir: Akbank, Albaraka Türk, QNB Finansbank, Kuveyt Türk, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi.

ALES Sınav Tarihi

ALES 2024/2 sınavı 28 Temmuz tarihinde yapılacaktır.

ALES Başvuru Ücreti Detayları

ALES sınavı için belirlenen ücret 490 TL olup, ödemeler belirtilen bankaların şubeleri, ATM'leri ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilecektir.

ALES Başvuru Kılavuzu

Adayların sınava başvurmadan önce 2024-ALES/2 Kılavuzu'nu dikkatlice incelemeleri önem arz etmektedir. Kılavuza https://ais.osym.gov.tr üzerinden erişilebilecektir.

ALES Başvuru İşlemleri

ALES başvuruları 3 Haziran 2024 tarihinde başlayacak ve adaylar ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden başvurularını tamamlayabilecekler.

ALES Hakkında Duyuru

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur. ALES sınavına girecek adayların gerekli tüm bilgilere ulaşabilmeleri için detaylı kılavuzu incelemeleri gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı! İşte Mayıs ayında enflasyon oranı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı! İşte Mayıs ayında enflasyon oranı...