08 Eylül 2024
weather
25°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Ekonomi Araç satışlarında kampanya furyası başladı!

Araç satışlarında kampanya furyası başladı!

Son dönemde otomobil markalarının hızla artan kampanyaları, satışlara olumlu yansıdı. Markalar arasındaki rekabetin artmasıyla tüketicilere sunulan cazip fırsatlar, otomobil satışlarını artırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Araç satışlarında kampanya furyası başladı!

ODMD Mayıs Ayı Verilerini Açıkladı

Türkiye Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), Mayıs ayı verilerini kamuoyuyla paylaştı. Bu verilere göre, Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları, 2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6 artarak 471 bin 743 adede ulaştı.

Otomobil Satışlarındaki Artış Devam Ediyor

Ocak-Mayıs döneminde otomobil satışlarına bakıldığında, bu yılın ilk 5 ayında satılan otomobil sayısının geçen yıla göre yüzde 10,25 artarak 375 bin 97 adet seviyesine çıktığı görülüyor. Ancak hafif ticari araç satışları yüzde 7.9 oranında azalarak 96 bin 646 adede geriledi.

Mayıs Ayında Daralma Sürdü

Mayıs ayında ise otomotiv pazarında Nisan ayında başlayan daralma devam etti. ODMD verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2023 yılının Mayıs ayına kıyasla yüzde 10,1 küçülerek 100 bin 305 seviyesine indi. Geçen ay otomobil satışları yüzde 8,19 oranında azalırken hafif ticari araç satışları yüzde 17 düşüşle 20 bin 45 adet olarak gerçekleşti.

Kampanyalar Satışları Artırdı

Avrupa Birliği'nin yeni otomobillerde zorunlu hale getirdiği Genel Güvenlik Yönetmeliği'nin (GSR) Türkiye'de 7 Temmuz'da yürürlüğe girecek olması, markaları kampanyalar yapmaya teşvik etti. Bu durum, markaların fiyat indirimleri ve düşük faizli kampanyalarının satışları canlandırdığını gösteriyor. Nisan ayına kıyasla satışların hatırı sayılır bir artış gösterdiği belirtilirken, toplam pazarda yaşanan daralmanın engellenememiş olsa da bir önceki aya göre önemli bir yükseliş yaşandığı görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin Ünlü Oyuncusu Fatma Karanfil Hayatını Kaybetti

Türkiye'nin Ünlü Oyuncusu Fatma Karanfil Hayatını Kaybetti