08 Eylül 2024
weather
25°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Ekonomi 2024 yılında borçlanma piyasasından elde edilen fon miktarı 760,7 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti.

2024 yılında borçlanma piyasasından elde edilen fon miktarı 760,7 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, 2024 yılında borçlanma piyasasından sağlanan fon tutarının 760,7 milyar TL olacağını belirtti. Bu rakam ile ilgili detaylı analizler yapılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 yılında borçlanma piyasasından elde edilen fon miktarı 760,7 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül Açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, 2024 yılının başından bu yana borçlanma piyasasından elde edilen fon miktarının 760,7 milyar TL civarında olduğunu duyurdu.

Altın Boğa Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB) düzenlediği Altın Boğa Ödülleri, sermaye piyasalarının gelişimine ve sektör profesyonellerinin başarı öykülerinin kamuya duyurulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Gönül, TSPB Altın Boğa Ödülleri Töreninde Konuştu

SPK Başkanı Gönül, TSPB Altın Boğa Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, sektöre katkılarından dolayı İbrahim Öztop'u tebrik ederek, gelecek dönemde sektörde önemli projelere imza atacaklarına inandığını belirtti.

Şirketlerin Sermaye Piyasalarından Fon Sağlama Durumu

Gönül, pay senedi yatırımcı sayısının 8,5 milyon olduğunu ve şirketlerin sermaye artırımı ve halka arzlarla 2024 yılında 40,3 milyar TL fon sağladığını açıkladı.

Sermaye Piyasalarına İlgi Artıyor

Gönül, sermaye piyasalarına olan ilginin artmasıyla Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlama sorumluluğuyla hareket ettiklerini vurguladı.

Altın Boğa Ödülleri Sektör İçinde Motive Ediyor

Gönül, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Altın Boğa Ödülleri'nin sektör içinde dayanışmayı ve iş birliğini güçlendirdiğini belirtti.

Sermaye Piyasalarının Değişimi ve Gelişimi

TSPB Yönetim Kurulu Başkanı Pamir Karagöz, teknoloji ve dijitalleşmenin sektörün büyümesinde etkili olduğunu ve sermaye piyasalarının çeşitliliğinin arttığını ifade etti.

Türkiye'nin Bölgesel Merkez Olma Potansiyeli

Karagöz, Türkiye'nin güçlü bir yatırım ekosistemi oluşturarak bölgesel bir finans merkezi haline gelebileceğini ve yatırımcı odaklı bir yaklaşımla hedeflere ulaşacaklarına inandığını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Euro 2020'de İlk Hedefimiz Gruplardan Çıkmak"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Euro 2020'de İlk Hedefimiz Gruplardan Çıkmak"