08 Eylül 2024
weather
25°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Dünya Columbia Üniversitesi'nde Yeni Bir Eylem Dalgası: Öğrenciler Filistin İçin Ayakta!

Columbia Üniversitesi'nde Yeni Bir Eylem Dalgası: Öğrenciler Filistin İçin Ayakta!

Columbia Üniversitesi'nde Filistin'i destekleyen öğrenciler, İsrail'e karşı devam eden finansal yatırımları protesto etmek için kampüs bahçesinde oturma eylemi başlattı. Gösteriler, ABD'deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı artan "ifade özgürlüğü" engellemelerini gündeme getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Columbia Üniversitesi'nde Yeni Bir Eylem Dalgası: Öğrenciler Filistin İçin Ayakta!

ABD'nin New York kentinde, Columbia Üniversitesi'ndeki Filistin destekçisi öğrenciler, Gazze Dayanışma Kampı'nın polisler tarafından dağıtılmasının ardından Refah İsyanı adıyla yeni bir çadır kampı eylemi başlattı. Mezunlardan da destek alan öğrenciler, üniversite kampüsünde Broadway ve 116. Cadde'de basın toplantısı düzenledi.

Öğrencilerin Açıklamaları

Öğrenciler, kampüse erişimin sadece Columbia kimlik kartı sahipleriyle sınırlı olduğunu belirtti. Mahmoud Khalil, kampa Refah İsyanı adını verdiklerini ve okul güvenliğinin kendilerine şiddet uygulayarak çadırları aldığını iddia etti.

Mezunların Destekleri

Columbia Üniversitesi mezunları da kampüs dışında gösteri düzenledi. Ellerinde "Soykırımdan yana olma" ve "Filistin'in yaşamasına izin ver" yazan dövizler taşıyan mezunlar, öğrencilere desteklerini gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
3 İlçe ve 4 Belde Seçimlerinde İlk Sonuçlar Belli Oldu! Detaylar İçin Buraya Tıklayın...

3 İlçe ve 4 Belde Seçimlerinde İlk Sonuçlar Belli Oldu! Detaylar İçin Buraya Tıklayın...