08 Eylül 2024
weather
25°
Künye İletişim
Facebook
Son Dakika, Güncel Haberler
ANASAYFA Dünya Türk Silahlı Kuvvetleri, İsrail jetlerinin Türkiye sınırına 35 km mesafede gerçekleştirdiği saldırıyı duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, İsrail jetlerinin Türkiye sınırına 35 km mesafede gerçekleştirdiği saldırıyı duyurdu.

Suriye'nin Hayyan kasabasında meydana gelen ardışık patlamaların ardından çıkan büyük yangında en az 17 kişi hayatını kaybetti. Rejime yakın medya, saldırının hedefinde yabancı milisler ve rejim güçlerinin bulunduğunu bildiriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Silahlı Kuvvetleri, İsrail jetlerinin Türkiye sınırına 35 km mesafede gerçekleştirdiği saldırıyı duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, çatışmaların dokuzuncu ayına girilmesiyle birlikte Orta Doğu'da tansiyon yükselmeye devam ediyor.

Gazze Şeridi'nde Son Durum

Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalarda şu ana kadar onlarca sivil hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. İsrail'in hava saldırıları ve tank ateşi devam ederken, bölgedeki insani kriz her geçen gün derinleşiyor.

Uluslararası Toplumun Tepkisi

Uluslararası toplum, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarına sert tepki gösteriyor. Birçok ülke, İsrail'i sivillere zarar vermekle suçlarken, BM Güvenlik Konseyi de acil toplanma kararı aldı.

Türkiye'nin PozisyonuTürkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert bir dille kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in bu saldırgan politikalarının bir an önce durdurulması gerektiğini vurguladı.

Müslüman Ülkelerin Duruşu

Müslüman ülkeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında sessiz kalmayarak birlikte hareket etme çağrısı yapıyor. Suudi Arabistan, BAE, Mısır gibi ülkeler de İsrail'in saldırgan politikalarını kınayan açıklamalarda bulundular.

Barış Çağrıları

Uluslararası toplum ve insan hakları örgütleri, taraflara ateşkes çağrısında bulunurken, barışçıl çözüm yollarının bulunması gerektiğini vurguluyor. Savaşın sona ermesi ve masum sivillerin korunması için acil adımlar atılması gerektiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çalışan Anneler İçin Yeni Destek: Annelere 325 Euro Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlar Neler?

Çalışan Anneler İçin Yeni Destek: Annelere 325 Euro Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartlar Neler?